Битола беше домаќин на Државното првенство во гимнастика во „А“ и „Б“ лигата во машка и во „А“ лигата во женска конкуренција.

Освоени се три златни медали – екипно, сите во машка конкуренција во „А“ лига, во категориите: Помлади пионери, Постари пионери и Јуниори и 12 во поединечна конкуренција од кои 6 златни медали и по три сребрени и бронзени, во „А“ и „Б“ лигата (машки) и „А“ лигата (женски).

„А“ лига    

„млади јуниори“           Антонио Јаношевиќ      I    место

„јуниори“ : Стојан Анастасов -I, Ристе Симеонов II, Димитриј Спасов III

„пост. пионери“: Филип Ангелов II

„Б“ лига    

„помл. пионери“  Андреј Јованов I, Илија Иванов II, Лука Лазаров III

„пост. пионери“    Лука Цветков I, Мартин Андонов III

Женска конкуренција во „А“ лигата две први места:

„Помлади понерки“   Патриција Косадиновска

„Јуниорки“  Јана Николова

Паралелно со Државното првенство се одржа и двомечот „Македонија“ – „Косово“ во кој освоените поени на натпреварувачите од Македонија беа признаени а своите вежби ги вежбаа само натпреварувачите од Косово.

Во вој двомеч Антонио Јаношевиќ  во машка конкуренција го освои златниот медал, а кај девојчињата Патриција Костадиновска стигна до бронзениот.

С. Ивановски

32

33

34

35

36

38

39

4041

 

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари