Наскоро ќе започнат градежните активности за асфалтирање улици во селата Прибачево, Мојанци, Грдовци, Долни Подлог, Горни Подлог и Тркање.

„Општина Кочани веќе го склучи договорот со изведувачот, „Коп инженеринг“ од Студеничани, по што идната седмица планираме воведување во работите“ соопштија од Одделението за уредување на градежно земјиште.

Улиците се со должина од 100 до 190 метри и сите се со ширина од 3 м, со веќе изведена водоводна и фекална канализација.

За изградбата на овие улици се наменети 2 милиона 672 илјади денари од Буџетот на Општина Кочани.

Општина Кочани

3

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари