Општина Кочани ги известува такси-компаниите и таксистите со изминати лиценци дека е потребно да ја продолжат важноста на лиценците за вршење такси-превоз на патници, како и на изводите на лиценците за возила со кои вршат превоз.

Законот за превоз во патниот сообраќај пропишува соодветни санкции за компаниите и такси-возачите што работат без важечки лиценци.

Општина Кочани

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари