Илинден е темелник на засебноста, идентитетот и на нашата државотворност.

Славејќи ги двата Илиндена, од 1903 и од 1944 година ги спојуваме стремежите на старите и новите илинденци кои нè водеа по патот за создавање на нашата современа држава.

Илинден е мотив за сите генерации нашата држава да ја градат како заеднички дом на сите граѓани без разлика на верската, националната и етничката припадност.

На сите граѓани на Општина Кочани и на сите Македонци ширум светот им го честитам Илинден и им посакувам мир, здравје, успеси и среќа.

Градоначалник на

Општина Кочани,

Николчо Илијев

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари