Општина Кочани и Канцеларијата на Фондацијата „Фридрих Еберт“ во Скопје организираат форум на тема „Младински перспективи за локален развој“. Настанот ќе се одржи в сабота, на 18 август 2018 година од 18 – 20 часот на  Споменикот на Слободата во Кочани. Дискусијата се организира во рамки на Freedom Music Festival кој за прв пат ќе се одржи годинава и на кој учество ќе земат повеќе домашни и меѓународни диџеи.

Поаѓајќи од самиот наслов и мотото на фестивалот, двочасовната дискусија ќе им овозможи на младите од Кочани, покрај добрата забава да ги споделат своите идеи, ставови и потреби за ефективен локален развој. Заеднички, со градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев како и со експерти во младинските политики на

национално и регионално ниво, младите ќе се обидат да дадат одговор на прашањето: На кој начин членството на Република Македонија во ЕУ ќе придонесе за унапредување на можностите на младите луѓе во Кочани во поглед на образование, вработување, културен и социјален живот, инклузивност и учество во демократските процеси на локално ниво?

Орагнизаторите ги повикуваат младите да ја збогатат програмата и со лични идеи и ставови да придонесат младите да го добијат вистинското место во социо-економските и општествените процеси на локално ниво.

Spomenik na slobodata (Copy)

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари