И годинава како и многу години наназад пред започнувањето на новата учебна година, голем број на ученици во присуство на нивните родители и роднини се собраа во дворот на Православниот храм „Свети Ѓорѓи“ во Кочани, за да добијат благослов.

Благослов и среќа пред почетокот на новата учебна година на насобраните ученици им поскаа свештеници од Кочанското Архиерејско намесништво.

Со божјиот благослов учениците од утре ќе започнат да ја учат предвидената програма со надеж дека оваа учебна година ќе им биде поуспешна од минатата.

С. Ивановски

52

53

54

 

 

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари