По повод чествувањето 50 години НУ „Бели Мугри“ – Кочани, како дел од културните настани во Понеделник (17 Септември) со почеток во 20:00 часот во „Фоаје 1“ ќе се одржи Класичен џез концерт во изведба на „The Quartet“ – Свита за Флејта и Џез Пијано Трио – Клод Болинг

Квартетот „The Quartet“ е млад камерен состав формиран во април 2017, но  за краткото време од неговото формирање реализираше повеке концертни настапи со што ја покажа музичката зрелост и ентузијазмот на неговите членови за заедничко музичко творење.

Членови на Квартетот „The Quartet “ се Билјана Петровска – пијано; Марија Јакимовска – флејта ;Гоце Стевковски  удирачки инструменти и Динко Стипаничев – контрабас
Формирањето на оваа група е резултат на желбата за изведба на свита за флејта и џез пијано трио од Claude Bolling (Франсуски композитор нарекуван Францускиот Гершвин).

Влезот е бесплатен.

ПОВЕЛЕТЕ  НА  УШТЕ  ЕДЕН  ПРЕКРАСЕН  МУЗИЧКИ  НАСТАН

НУ ЦК „Бели Мугри“ – Кочани

88

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари