Министерката за одбрана на Република Македонија Радмила Шеќеринска денес ја имаше првата официјална работна посета на општина Виница .

Работната средба беше во кабинетот на градоначалникот Ивица Димитров каде се разговараше околу повеќе актуелни локални прашања од интерес на граѓаните, како и околу можностите за финансирање на капитални проекти во општината од страна на Владата на РМ.

За време на заедничката прошетка низ Виница Шекеринска се сретна со голем број на граѓани со кои разговараше за повеќе прашања кои ги засегаат граѓаните.

Не беа одминати ниту разговорите за претстојниот Референдум по кои Министерката доби појасна слика, дека голем број на граѓани ја подржуваат идејата за членство на Македонија во ЕУ и НАТО со што државата би добила сигурност на економски план како и стабилност и безбедност на.

72

73

74

76

77

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари