Авторот Жаклина Стојчева – Јорданова во холот на ОУ „Св. Кирил и Методиј“ ја промовираше книгата „Развојни фази на играорните ансамбли во Кочанско поле“.

На промоцијата на која присуствуваа голем број љубители на убаво напишаниот збор низ фолклорна музика на кавали и ора од машката група на Фолклорниот ансамбл „Кочани“ како и со преставување на машки и женски народни носии од ова поднебје, презентацијата доби една посебна убавина.

Промотори на книгата беа проф. д-р Родна Величковска и проф. д-р Владимир Јаневски.

Самата книга изобилува со податоци и фотографии а го опфаќа периодот од настапите на фолклорните ансамбли на „Кочанско Поле“.

С. Ивановски

72

73

74

75

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари