Денешните фотографии што ги добивме пред малку јасно ја отсликуваат денешната состојба во „градот на оризот“.

И додека градот се гуши, надлежните служби „мува не ги лазе“, ним ем е повеќе од важно што сега сме почеток на друг месец, а за минатиот тие ќе си ја земат платата.

Освен надлежните служби каде се и здруженијата на екологисти, кои само реагираат кога тие се со некаков проблем засегнати, а за ова што сега му се случува на Кочанскиот воздух не им е воопшто гајле.

С. Ивановски

62

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари