Во Штип се одржа дебата на тема: Нови и Етаблирани медиуми за борба против лажните вести и корупцијата.

Во присуство на новинарите: Иван Бојаџиски, Игор Стојанов, Весна Коловска и Тони Михаилов, како и Розета Трајан од „Државна комисија за спречување на корупција“ и Јасна Бачовска Недиќ – професор на студиите за новинарство при Правен факултет Скопје, дебата ја отвори новинарот Горан Лефков а водител на истата беше Жаклина Хаџи – Зафирова – Уредник во „ИНБОКС 7“.

Целата дебата можете да ја погледате на линкот.

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари