Во организација на ПСК „Осогово“ а во соработка со Планинарската Федерација на Македонија и Комисијата за планинарски водичи, на 03 Февруари (Недела) на Пониква ја организира третата по ред „Зимска школа – Пониква 2019“.

На учесниците на школата  ќе им биде објаснето за употребата на зимска опрема, движењето во зимски услови и правењето на бивак, односно засолниште во снег.

На школата е најавено учество на врвни експерти од цела Македонија

С. Ивановски

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари