Добрите временски услови допринесоа да продолжат градежните работи на црквата „Преображение“.

Изведувачот на градежните работи е задоволен од динамиката со која се гради црквата и подвлекува дека доколку временските услови продолжат да бидат како деновиве за побрз период од предвидениот ќе се завршат работите.

За потсетување, темелите на црквата „Преображение“ беа поставени на 03 Јуни 2006 година но до минатата година работите беа како и на почетокот.  Но моменталната слика на црквата дава надеж дека истата ќе се изгради и дека верниците во Кочани ќе добијат уште еден храм.

С. Ивановски

CRKVA-025CRKVA-027

P3960304

P3960315

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари