Во организација на Општина Виница во сабота (16.03.2019 год.) со почеток во 11:00 часот на „Градскиот стадион“ во Виница ќе се одржат традиционалните „Тодорови трки 2019“.

Дисциплините: трчање со јајце во лажица, трчање во вреќа, трчање со врзани очи, трчање со шише на глава, трчање со патерици, трчање назад, влечење со јаже, јадење тортини, трка со коњи и возење велосипед, секогаш го привлекувале вниманието на гледачите.

Манифестацијата воедно ќе има и хуманитарен карактер

Општина Виница.

P1950180

P1950208

P1950216

P1950199

P1950227

P1950268

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари