Изминатите два викенда се одиграа натпреварите од 10-тото и 11-тото коло од пролетниот дел на првенството во „Детска Фудбалска Лига – исток“

Сите натпревари се одиграа освен натпреварот „Фудбал Старс“ – „Брегалница“ (Делчево) во категориите  2006 и 2008.

Резултати од 10-тото коло:

Генерација – 2006

„Младост Тошев“ – „Млеш“  3:0

„Слога 1934“ – „Зрновка“  3:0

„Русиново“ – „Кменица Саса“  7:2

„Рудар“ – „Кит Го“ 3:1

Генерација – 2008

„Младост Тошев“ – „Млеш“  3:0

„Слога 1934“ – „Кочани“  6:0

„Русиново“ – „Кменица Саса“  1:0

„Рудар“ – „Кит Го“ 2:2

Генерација  – 2010

„Слога 1934“ – „Кочани“  6:4

54

Резултати  од 11-тото коло:

Генерација – 2006

„Младост Тошев“ – „Фудбал Старс“  1:8

„Кит Го“ – „Русиново“  1:5

„Малеш“ – „Рудар“  3:2

„Каменица Саса“ – „Слога 1934“  1:5

„Зрновка“ – „Брегалница“ (Делчево)  0:3

Генерација – 2008

„Младост Тошев“ – „Фудбал Старс“  10:2

„Кит Го“ – „Русиново“  4:2

„Малеш“ – „Рудар“  3:2

„Каменица Саса“ – „Слога 1934“  2:7

„Кочани“ – „Брегалница“ (Делчево)  0:8

Генерација – 2010

„Младост Тошев“ – „Фудбал Старс“  2:3

„Каменица Саса“ – „Слога 1934“  1:1

55

С. Ивановски

53

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари