Денес 20.03 младинската организација Единство при СОУ ,,Љупчо Сантов” организираше еко акција односно Eco challenge познат како ,,trashtag” challenge на три локации во градот и тоа: училишниот двор на гимназијата, споменикот Лукубија и кај железничката станица.

Во акцијата зедоа учество 35 членови на МО ,,Единство” и 8 волонтери од асоцијацијата ,,Павел Шатев”.

Во пресрет на доаѓањето на пролетта и Денот на екологијата младинската се реши да ја организира оваа акција и да ги предизвика своите сограѓани да го следат овој пример.

Целта на оваа акција е да се подигне еколошката свест кај граѓаните со цел да се обезбеди чиста и здрава животна средина.

УМКА

СОУ „Љупчо Сантов“

Кочани
444546

4342

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари