Продолжуваат натпреварите во „Детска лига – Источен регион“. Во последното 15-то коло се одиграа само два натпревара па табелата е нецелосна.

Инаку во изминатите три кола: 12-то, 13-то и 14-то одиграни се неколку интересни и неизвесни натпревари кои и даваат посебна големина на оваа лига.

12-то коло:

Генерација 2006

„Фудбалс Старс“ – „Зрновка“  3:0

„Брегалница сениори“ – „Каменица Саса“  2:6

„Слога 1934“ – „Кит Го“  (одложена)

„Русиново“ – „Малеш“  9:0

„Рудар Јуниор“ – „Младост Тошев“  3:1

Генерација 2008

„Фудбалс Старс“ – „Кочани“  14:1

„Брегалница сениори“ – „Каменица Саса“  7:6

„Слога 1934“ – „Кит Го“  (одложена)

„Русиново“ – „Малеш“  3:0

„Рудар Јуниор“ – „Младост Тошев“  4:2

Генерација  2010

„Фудбалс Старс“ – „Кочани“  4:1

„Рудар Јуниор“ – „Младост Тошев“  3:0

 

13-то  коло

Генерација  2006

„Младост Тошев“ – „Русиново“  2:2

„Кит Го“ – „Брегалница сениори“  1:1

„Малеш“ – „Слога 1934“  0:5

„Каменица Саса“ – „Зрновка“  3:0

„Фудбал Старс“ – „Рудар Јуниор“  6:2

Генерација  2008

„Младост Тошев“ – „Русиново“  2:4

„Кит Го“ – „Брегалница сениори“  4:2

„Малеш“ – „Слога 1934“  0:5

„Каменица Саса“ – „Кочани“  13:1

„Фудбал Старс“ – „Рудар Јуниор“  2:4

Генерација  2010

„Каменица Саса“ – „Кочани“  7:2

„Фудбал Старс“ – „Рудар Јуниор“  3:0

 

14-то  коло

Генерација  2006

„Фудбал Старс“ – „Каменица Саса“  9:3

„Брегалница сениори“ – „Малеш“  5:0

„Слога 1934“ – „Младост Тошев“  1:1

„Русиново“ – „Рудар Јуниор“  3:0

„Зрновка“ – „Кит Го“  0:3

Генерација  2008

„Фудбал Старс“ – „Каменица Саса“  3:2

„Брегалница сениори“ – „Малеш“  8:1

„Слога 1934“ – „Младост Тошев“  7:6

„Русиново“ – „Рудар Јуниор“  3:0

„Кочани“ – „Кит Го“  0:10

Генерација  2010

„Фудбал Старс“ – „Каменица Саса“  9:4

„Слога 1934“ – „Младост Тошев“  12:3

С. Ивановски

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари