Денес е 23ти април Светскиот ден на книгата. Воедно време е да ја најавам мојата втора книга ,,Црни тајни” каде ќе ги објавам досиејата на членови на моето семејство и биографиите на револуционерите од Кочани и Кочанско кои во 1943та имаат добиено пензии, со цел за целосно расветлување на историјата. Промоција би требало да биде кон крајот на август почеток на септември.

Исто така сакам да упатам апел до семејствата кои поседуваат било какви документи или фотографии од револуционерниот период од Кочани и Кочанско за отстапување ми требаат за факсимили за објавување во книгата, за да оставиме сите заедно траг и белег за историјата на градот.

Со почит,

Стојан Рашков

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари