11 ч. – Положување свежо цвеќе на споменикот на Никола Карев кај с. Тркање

12 ч. – Одбележување на 114 години од смртта на Никола Карев на спомен-обележјето во Свиланово

*Рецитал посветен на Никола Карев во изведба на ученици од ОУ „Никола Карев“ од Кочани;

*Литературно читање од ученици од ОУ „Никола Карев“ од Крушево;

*Осврт кон животот и делото на Никола Карев од Здружението на борците од Кочани;

*Положување свежо цвеќе од страна на делегациите

13 ч. – Манастирски комплекс „Св. Пантелејмон“ – с. Пантелеј

Закуска за присутните

 

*За заинтересираните граѓани за присуство на настанот е обезбеден превоз до Свиланово и Пантелеј со општинскиот автобус. Поаѓањето е во 10 ч. Пред Основниот суд во Кочани.

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари