Две фотографии што денес предизвикаа вистинска бура на социјалните мрежи а кои и до нашата редакција беа испратени се навистина човек да си постави прашање „Па каде се надлежните служби да ги откриваат ваквите случаи“?

Имено, на фотографиите јасно се гледаат две мали дечиња на возраст од околу 6 и 8 години кои веќе неколку месеци ноќите ги поминуваат во картонски кутии и на отворен простор.

Бидејќи малолетната деликвенција во последните години во државата доживува експанзија време е со овој проблем на двете дечиња од Кочани да се позанимаваат надлежните од Министерството за труд и социјална политика, подружница Кочани.

Се надеваме дека апелот ќе стигне на вистинското место.

С. Ивановски

92

93

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари