Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на Република Северна Македонија објави дендер за субвебзионирана „Зелена нафта“ за земјоделците.

Со оваа јавна набавка овозможуваме кофинансирање на 30 отсто од трошоците за набавка на гориво за земјоделска механизација.

Оваа мерка се воведува за прв пат на барање на земјоделците, за што во Програмата за директни плаќања се предвидени 200 милиони денари, а ќе бидат опфатени околу 55.000 земјоделци.

60078029_2237534342970779_4958987815695155200_n

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари