На припадниците на влашката заедница им го честитам националниот празник – 23 Мај, датум што ја одбележува етничката, културната, јазичната, а со тоа и историската посебност и самобитност на Власите.

Придонесот на Власите во унапредувањето на меѓусебните односи е пример за успешно градење на мултиетничко и мултикултурно општество, на кој треба да се повикуваат идните поколенија. Затова повикувам, заедно, обединети да градиме едно општество и да придонесуваме за благосостојба и за просперитет на нашата заедничка татковина.

Нека е честит Националниот ден на Власите.

Градоначалник,

Николчо Илијев

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари