Општина Виница ги информира сите граѓани дека на ден 12-ти јуни 2019 (среда) со почеток од 5.00 часот до 9.00 часот ќе се спроведе првото авионско третирање против комарци во 2019 година.
Со третирањето ќе биде опфатенa територијата на општина Виница.

Се известуваат пчеларите во времето на третирање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците-сандаците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши третирањето, врз безбедноста на пчелните семејства.
Во случај на врнежи, прскањето ќе биде одложено за наредниот ден.

Општина Виница

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари