Изминатите денови голем број на викенд куќи на „Пониква“ беа мета на крадци кои разбиваа и носеа се што ќе им дојде до рацете.

И не само што се носеа предмети од изградените викендички, туку се крадело и од оние кои се во изградба, па така на голем број од сопствениците на викендичките кои се во градба им снемувало градежен материјал, а некои останаа и без машини за бетон.

Според нашите сознанија информирани се надлежните организација кои преземаат се да ги откријат сторителите.

С. Ивановски

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари