По повод Петровден празникот на Кочани, од 05 до 13 Јули на програмата ќе бидат „Петровденски конаци 2019“.

Организаторите се погрижија и годинава програмата да биде разновидна и за сечии вкусови.

05.07. (Петок) – НУЦК „Бели Мугри“

20:45  Свечено отворање на манифестацијата

21:00  „Виварт“ – Концерт танго звуци

21:15  Ликовен перформанс на м-р Адријана Мациев – сликар

06.07. (Сабота) – НУЦК „бели Мугри“ – салон

20:00  Интерактивна изложба – Надица Атанасова „Организам со волја и страст за себеутврдување“

21:30  Ликовна колонија со интерактивен перформанс

(Владимир Темков, Горан Боев, Цветанка Јованова Хермец,        Валентина        Илијевска, Марија Мицова Гацова, Јорданчо Кицовски).

07.07. (Недела) –

20:00  Музички концерт „HOOD“  featuring Nickarath

08.07. (Понеделник)

19:00  Етно изложба на ракотворби (Салон Фоаје 1)

20:00  Фолклорно надигрување – Концерт на фолклорни ансамбли

(Летна сцена)

09.07 (Вторник)

20:00  „Влези не се соблакај“ – театарска претстава – 22 години кариера Весна Петрушевска / КМК продукција.

(Сала НУЦК „Бели Мугри)

10.07 (Среда)

19:00  „Храм на Бендида“ – Виничко кале том 1 – Промоција на книгата на Сашко Темелков  –  Салон Фоаје 1

20:00  „Играј со мене“ – модерни танци  –  Летна сцена

21:00  „Музички бранови“ – детски музички фестивал – Летна сцена

11.07 (Четврток)

17:00  Вечерна богослужба – во сослужение на Митрополитот Брегалнички Иларион

18:30  Литија

19:00  Духовна академија

12.07 (Петок) – Градски Трговски центар

5 + Бенд – Влатко Стефановски трио

13.07  (Сабота) – Пониква

„На Петровден сите на планина“

Влашка етносредба

С. Ивановски

petrovden 2019

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари