Агенцијата за Млади и спорт на Република Северна Македонија решена е по секоја цена да се справи со неправилностите кои во последните години го потресуваат Македонскиот фудбал.

Денес АМС ги поништи решенијата за дејност спорт на три Општински фудбалски сојузи од истокот со кое поништување тие веќе и не постојат: на Општински Фудбалски Сојуз Штип, на Општински Фудбалски Сојуз Кратово и на Општински Фудбалски Сојуз Свети Николе, а со кое се доведе во прашање постоењето на фудбалот во Источна Македонија.

Сето ова е поткрепено со докази а е плод на нерегуларностите што во споменатите сојузи се пролонгирале во последните неколку години.

Во прилог Решенијата со кои се поништуваат решенијата за вршење дејност спорт во Општинските Фудбалски Сојузи на Штип и Кратово.

С. Ивановски

51

52

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари