Група граѓани кои се најзасегнати од чадот што се испушта преку оџакот на некогашната „Целулоза и хартија“, денес „Paper Mil“ а кој според последните мерења е далеку над дозволената граница, за понеделник најавуваат мирен протест пред влезот на фабриката.

Под мотото „СИТЕ  ЗАЕДНО  ПРОТИВ  ЗАГАДУВАЊЕТО“ тие ги повикуваат и другите граѓани на Кочани кои се заинтересирани да имаат чист воздух за живеење да им се придружат на протестот.

Според најавите протестот ќе започне во 09:00 часот.

67958536_363909131194310_8075069481811968000_n

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари