Со положување на свежо цвеќе на „Споменикот на слободата“ и на бистите на Раде Кратовче и Љупчо Санотв во „Паркот на Револуцијата“ започна одбележувањето на 75-годишнината од ослободувањето на Кочани и 28 години од прогласувањето на независна и самостојна Македонија,

По повод двата празника, свежо цвеќе положија делегации од Општина Кочани, од Советот на Општина Кочани, Сојузот на борците, како и од делекгации на ОК на ВМРО ДПМНЕ – Кочани и ОО на СДСМ – Кочани.

С. Ивановски

DSCN0511

 

DSCN0516

DSCN0523

 

DSCN0525

DSCN0532

DSCN0536

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари