Во рамките на Државниот шампионат за автомобилизам , а во организација на АКК „Custom car RT“ од Скопје на патеката долга 6,4 км. кон Туристичкиот центар „Пониква“ се одржа Ридско-брзинската трка „Кочани 2019“.

Учествуваа 25 возачи од Македонија и Бугарија а трката успеаја да ја завршат 18.

Победници по класи станаа:

Класа А-1150:

1.Георгиј Наков – АКК „ПСС РТ“ – Скопје

2.Александар Георгиевски – АКК „Стефановски РТ“

3.Александар Стојанов – АКК „Пулстарс“

Класа N-1400:

1.Тоше Темелковски – АКК „Скопје“

Класа Е1 – 1600:

1.Филип Василевски – АКК „Custom car RT“

2.Дејан Стојанов – АКК „Скопје“

3.Златко Трајановски – АКК „Скопје“

Класа Е! – 2000:

1.Димитри Кимовски – АКК „Перформанс“

2.Давид Малинковски –  АКК „Custom car RT“

3.даниел Блажевски – АКК „ПСС РТ“

Во екипна конкуренција најмногу поени собраа возачите на  АКК „Custom car RT“, пред АКК „ПСС РТ“ и АКК „Скопје“

На оваа трка своето дебитантско возење го имаше Дејан Манасиев од Кочани.

С. Ивановски

PIC_3913

3

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари