Деновите за време на викендот слободно можат да се наречат „Кочански гроздобер“. Лозјата беа полни со луѓе , што сопствениците, што нивните роднини и пријатели, беа дојдени да го соберат годишниот род и да си посакаат убаво вино и уште поубава ракија.

Се собираше секој гроздак, секое зрно бидејќи како што рекоа лозарите и виното и ракијата треба да бидат квалитетни бидејќи летото преовладуваше со доста топли денови кои добро го „испекоа“ грозјето.

Нека е за многу години.

С. Ивановски

4243

4544

40

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари