Централните содржини од годинешните „Денови на кочанскиот ориз“ ќе бидат на програмата во Петок  и Сабота кога и завршува оваа традиционална културна манифестација.

Петок, 4 октомври 2019 г.,

20:00 ч. Градски парк – Концерт на  „Salsa y Punto“

21:00 ч. Але-дар – Прием на официјалните и фолклорните делегации од градоначалникот Николчо Илијев

Сабота, 5 октомври 2019 г.

10:00 ч. Институт за ориз – обичај зажнејување

12:00 ч. Градски парк – Презентација на јадења од ориз Летна сцена ЦК „Бели мугри“ – Културно-забавна програма, награда за најуспешен земјоделец и признание за хуманист.

21:30 ч. Трговски центар – Македонски и светски евергрини – Девана Нардели и Огнен Здравковски со „Долче дуо“

44

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари