Почитувани !

Владата на Република Северна Македонија, предводена од Социјал

Демократскиот Сојуз се заложува за подобрување на економската и социјалната положба на жените во руралните средини, работи на родовотo одговорно буџетирање, стратешкото планирање и креира политики и буџетски процеси, во согласност со меѓународните и националните обврски.

Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделство и руралниот развој објави оглас на кој жените –земјоделки,  до 26 декември, може да се пријават за грант неповратни средства, во висина од 3000 евра.

Оваа мерка за финансиска поддршка на жените земјоделки се воведува за првпат, а целта е да се мотивира и да се обезбеди зајакнување на позицијата на жената во семејното земјоделско стопанство.

Се унапредуваат и се поедноставуваат условите за користење на европските фондови ИПАРД .

Земјоделските мерки на СДСМ се на прав пат.

Развојот и унапредувањето на земјоделството се приоритет за СДСМ.

Ивана Максимова

Координаторка на Форум на жени на ОО СДСМ Кочани

78352550_2429709433825494_304706012433088512_n

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари