В сабота, на 14 декември 2019 година, со почеток од 12 ч., ќе се одржи акција за расчистување на околината од ѓубре.

Во спроведувањето на акцијата, која ќе се одвива по предлог и на ниво на држава, администрацијата ќе го расчистува потегот над Фабриката за вода.

Овој локалитет е подложен на често загадување, поради што, според најавите од Општина Кочани, ќе се преземат дополнителни мерки за спречување на енормното исфрлање шут на ова подрачје.

Општина Кочани

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари