Денес во просторијата наменета како Музичкиот кабинет при СОУ „Љупчо Сантов“ од Кочани, матурантите од економска насока присуствуваа на дебата со успешни менаџери.

Во дебатата свое обраќање имаа Николајчо Николов менаџер на Рудници „Бучим“ од Радовиш, актуелниот Градоначалник на Општина Кочани, воедно и менаџер на Компанијата „ИНТ“ од Кочани и Сашко Наков менаџер на Компанијата „Amphemol Technojogy Macedonia“.

Учениците кои присуствуваа во голем број внимателно беа запознаени со начинот како може да се успешно менаџира со една компанија за да истата биде рентабилна и препознатлива.

С. Ивановски

DSCN9368

DSCN9369

DSCN9375

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари