Членовите на Судискиот актив при ОФС – Кочани (судии, контролори) и годинава ја сочуваа традицијата, во пресрет на Новогодишните и Божиќните празници организираа дружење.

Низ звуците на прекрасните музички нумери во отворен и релаксиран разговор ја анализираа годината на заминување од нивни аспект.

Повозрасните и поискусните ги советуваа помладите судии како да ја продолжат својата судиска кариера без да имаат црна дамка во истата.

На дружењето од оправдани причини не дојдоа неколкумина судии и контролори.

Следното дружење е закажано по завршувањето на прокетниот дел на првенството.

С. Ивановски

DSCN9741

DSCN9737

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари