КПС „Москито“ од Кочани е Здружение на граѓани на кој главната дејност му е планинарење и велосипедизам (планински велосипедизам).

Здружението е формирано за развој на планинските спортови во Кочани и во Македонија, а организира планинарење и планински велосипедизам во Македонија и надвор од неа.

Соработува во главно со повеќето институции во Кочани и пошироко, како и со други здруженија и друштва кои се занимаваат со иста или слична дејност.

Членовите на „Москито“ несебично ги пренесуваат своите знаења и способности на новите членови со организирање на кампови и на планинарски акции.

Секој кој е заинтересиран да биде член на здружението „Москито“ слободно може да пише на страната или да се јави на телефонскиот број: 077-908-386

Цел на дознаката е Членарина за 2020 година

Банка: НЛБ Тутунска Банка

Жиро-сметка: 210-0708679201-32

Годишната членарина изнесува 300,00 денари

Со почит,

КПС „Москито“ – Кочани

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари