Почитувани сограѓани,

Ве покануваме во Недела од 10:00 часот да излеземе што помасовно пред „Папер Мил“ и протестираме се додека не дојде министерот или заменик министерот и лично да вети дека ќе го реши проблемот со загадувањето од фабриката и со останатите загадувачи во Кочани, како и да престане сечењето и уништувањето на дрвата од „Осоговските планини“.

На влезот кон „Флорис“ ќе имаме штанд каде ќе можете да се потпишете за поднесување на тужба и барање отштета од „Папер Мил“ за досегашното труење на населението.

На самиот штанд ќе има и кутија каде ќе можете да донирате по своја желба со што ќе не подржите во понатамошното дејствување во вид на пуштање на писма, тужби, излегување на суд, печатење на флаери, и други известувања.

На истиот штанд ќе има и пристапници со кои ќе можете да се зачленете во граѓанското движење.

Дојдете и бидете дел од нас за почисто и поубаво Кочани.

Заедно сме посилни.

Граѓанско движење „GREEN“

86694934_3301476006532488_7884756427204460544_n

 

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари