Избран е најповолен понудувач за асфалтирање уште на четири улици во Кочани.

Во наредниот период, со средства од Буџетот на Општина Кочани, ќе се асфалтираат: „7 Септември“, „Искра“ – крак 2, исток; „Карпошово востание“ и крак од улицата „Крум Вранински“.

По спроведената отворена постапка, за изведувач на градежните работи е избрано градежното друштво „Премиум билдинг“ од Скопје.

Сите улици опфатени со оваа јавна набавка се наоѓаат во населбата Усова Чешма, а асфалт ќе биде поставен во вкупна должина од 720 м. Поради нерешената патна инфраструктура деловите од овие улици создаваа сериозни проблеми за месното население.

Од Буџетот на Општина Кочани се издвоени средства за асфалтирање и на улиците „Борис Ефтимов“, „Васил Главинов“, крак од „9 Мај“ и крак од улицата „565“ во Лесна индустрија, за кои веќе е избран изведувач.

Пролетниот период како погоден за реализација на градежни работи, Општина Кочани го дочекува подготвено со веќе започнати земјени работи или со избрани изведувачи на половина од триесетината планирани улици за изградба во Кочани и во населените места.

С. Ивановски

PIC_6046

PIC_6050

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари