Од година во година се поголема е  заинтересираноста на полициските службеници да бидат хумани и да даруваат крв. Крводарителска акција спроведе полицијата од Кочани во соработка со Институтот за трансфузиона медицина од Скопје.

Оваа е прва  од планираните три крводарителски акции  согласно годишниот план и програма за 2020 година. Полициските службеници  ја покажаа својата хуманост, акцијата помина успешно со дарувани 27  единици крв.

„По планот и програмата за работа во оваа 2020 година ќе реализираме три крводарителски  акции. Оваа е прва и помина многу успешно“, рече  Санде Спиров, полициски службеник во ПС Кочани.

Кочанската полициска станица годишно реализира три крводарителски акции. Втората ќе биде спроведена во месец јуни, а третата и последна за оваа година ќе биде спроведена во ноември.

С. Ивановски

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари