Општина Кочани продолжува да ги спроведува превентивните мерки од Владата и од Кризниот штаб за спречување на заразата од коронавирусот. Бројот на лица од Кочани коишто се во самоизолација е намален на 61 лице. Градскиот пазар останува затворен втора недела, а воведена е и редукција во јавниот градски превоз на две поаѓања на постојните релации во утринскиот и во вечерниот термин.

Градоначалникот Илијев упати благодарност до сите совесни граѓани за почитувањето на мерките за безбедно однесување во услови на пандемија и на вонредна состојба во нашата држава и повика сите, со одговорно однесување да се грижиме за своето, а со тоа и за јавното здравје.

Општина Кочани

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари