Грдата слика на двете диви депонии што во петокот се наоѓаа во рекреативниот центар „Бавчалук“ и во строгиот центар на градот благодарение на вработените од КЈП „Водовод“ веќе не постојат.

Денес сметот и на двете локации е исчистен но сепак останува прашањето до кога така ќе биде?

Сведоци сме на секојдневно никнување на диви депонии од оние на кои поважно им е да го исфрлат сметот од сопствените домови отколку каде истиот ќе го сместат.

Време е да почнеме да одбројуваме до кога овие локации ќе останат чисти.

С. Ивановски

51

52

53

54

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари