Последната донација од финансискиот пакет од 50.000 евра за борба против коронавирусот, компанијата Mozzart ја насочи кон Општата болница „Д-р Ферид Мурад“ во Гостивар.

Сите реализирани донации се наменети за болниците во Македонија, директно во подрачјата кои се најмногу погодени од коронавирусот, со цел што поефикасно згрижување на заболените пациенти, поддршка на докторите и медицинскиот персонал и олеснување на нивната работа.

Директорот на Општата болница во Гостивар, Д-р Јакуп Јакупи ја поздрави оваа донација и изрази благодарност до компанијата.

„Сакам да се заблагодарам на Mozzart за почитта и хуманоста што ја покажаа за нашата институција во овој тежок период. Донираните средства во износ од 5.000 евра ќе бидат искористени во болницата за полесно справување со коронавирусот. Исто така, благодарност и за донираните телевизори кои ќе се распределат по болничките соби, со цел да им се овозможи поудобен престој на пациентите.“  изјави д-р Јакуп Јакупи, директорот на Општата болница во Гостивар.

Уплатно-исплатните места се привремено затворени согласно мерките на превенција и заштита од ширење на вирусот, а со тоа лидерот во областа на приредување на игри на среќа директно трпи огромни финансиски загуби. Но, тоа не ги стопираше и општествено-одговорните активности на компанијата Mozzart кои продолжија како и во редовна состојба, покажувајќи највисок степен на солидарност и хуманост.

„Хуманоста и емпатијата кон општеството во кое работиме, не смее да не напушти ниту во овие тешки времиња. Сега е од исклучителна важност да покажеме несебичност и да дадеме поддршка и помош на оние на кои им е најпотребна. Продолжуваме и понатаму со хуманитарните акции кои се важен дел од нашето работење.“ изјавија од менаџментот на Mozzart Bet.

Од Mozzart помош добија здравствените установи во неколку градови: Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје, Општата болница во Куманово, Општата болница во Дебар, Клиничката болница во Битола, Клиничката болница во Штип, Општата болница во Кочани и Општата болница во Гостивар.

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари