Во изминатите 24 часа Територијалната Противпожарна Единица – Кочани  имаше повеќе интервенции во општината од различен карактер.

Почнавме да интервенираме со гаснењето на запалени гуми на две депонии во градот, продолживме со вадење на човек паднат во речното корито за да завршиме со гаснење на запалена семејна куќа во Ромско маало.

Апелираме до населението на Општина Кочани да внимаваат при користењето на грејните тела и секој со лична одговорност во и така сложената ситуација.

Ја користам можноста од името на вработените во Противпожарната единица – Кочани да Ви ги честитам претстојните Велигденски празници.

Со почит

Благој Паунов

Командир на ТППЕ Кочани

89

88

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари