Макарија Иванова ја освои првата награда на годинешниот 7-ми интернационален пијано натпревар во Смедерево (Република Србија).

Годинава натпреварот поради вонредната состојба се одржа онлајн а Макарија победи во конкуренција на претставници од Кина, Латвија, Србија, Босна и Херцеговина, и Хрватска.

Инаку Макарија Иванова е ученичка во ОМУ „Ристо Јуруков“ во Кочани а нејзини класни наставници се Марија Лазарова и Маријан Стоименов.

Честитки за освоената прва награда.

С. Ивановски

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари