Најостро го осудуваме чинот на политички дилетантизам со кој утринава покрај кејот на реката, пред Домот на културата “Бели Мугри” беше истакнат политички транспарент!

Транспарентот со политичка содржина, беше истакнат на платно во должина над 30 метри на локација која не е дозволена за политичко рекламирање пред официјален почеток на кампања.

Самиот начин на изведување на акцијата, користените материјали и содржината јасно укажуваат дека позади ваквиот облик на политички дилетантизам стојат функционерите од власта, кои злоупотребуваат позиција за да го изиграат Изборниот законик и неказно да тераат политичка кампања надвор од сите законски, етички и морални норми!

Бараме од градоначалникот, јавно да го осуди овој настан и лично да се заложи да бидат пронајдени сторителите, началникот на ОВР да ги најде одговорните.

Без да се мешаме во уредувачката политика, упатуваме јавен апел до медиумите да не ги пренесуваат ваквите чинови на дилетантизам во Општината, затоа што со добивање на медиумски простор дополнително ќе ги мотивираат во своите активности за нагрдување на градот!

За жал властите Изборниот законик го претворија во купче хартија!

ВМРО-ДПМНЕ ОК Кочани

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари