Ден по завршувањето на празникот 8-ми Септември , голем број од сопствениците на угостителските објекти во Градскиот Трговски Центар беа непријатно изненадени откако од Локалната Самоуправа добија Барање и за нивно учество во манифестацијата „Оризова бела вечер“.

Во Барањето стои дека трошоците за озвучувањето и поставувањето на бина, како и дел од хонорарот паѓаат на товар на Локалната Самоуправа, но сепак за збогатување на манифестацијата секој локал треба да платат по 6.000,00 денари.

На годинешната „Оризова бела вечер“ ќе настапат Елена Ристевска и кочански музички групи.

Угостителите реагираат бидејќи никој со нив не седнал за да се договори. Тие реагираа и во летниот период кога музичките групи наместо да ги одржат своите настапи во Градскиот Трговски Центар беа селени во „Паркот на Револуцијата“ каде одвај присуствуваа 200 до 300 гледачи.

До одржувањето на „Оризовата бела ноќ“ (02.Октомври) има уште доста време, доволно за да се седне со угостителите и да се најде заедничко решение од кое сите би имале корист.

С. Ивановски

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари