На Македонското здравство денес му пристигнаа 60 респиратори како донација од НАТО алијансата. По тој повод Министерот за здравство Венко Филипче рече:

„НАТО донираше 60 респиратори на нашата земја кои се користат во амбулантни возила за транспорт на пациенти од една во друга болничка установа. Ова е уште потврда на солидарноста и вредноста на сојузите во кои сега сме рамноправна членка. Благодарност до НАТО сојузот, особено до САД за нивната силна поддршка и помош за нашиот здравствен систем“.

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари