Она што во изминатите 25 години го имам напишано на сега веќе пожолтените страници на „Нова Македонија“ „СКОК“, „Вест“, „Екипа“ „Актуелности“, „Објектив“ и снимено во емисиите на „Канал 8“ а е на некој начин поврзано со спортските и други збиднувања во Кочани ќе се потрудам што побргу  да  биде поставено на  www.komarec.com.mk.

Разговорите се со наши сограѓани од кои за жал некои не се повеќе помеѓу нас, а во нив зборуваат за тоа како тие учествувале во градењето на фудбалот, гимнастиката, борењето, ракометот, кошарката, пинг-понгот, шахот, планинарењето, скијањето, каратето, за  културниот живот, за маалските обичаи, за излетите, за дружбите, едноставно за се она што било во нивно време интересно за Кочанчани.

Набргу, се читаме.

С. Ивановски

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари