По повод почетокот на второто полугодие од учебната 2020/21 година, градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илијев го посети Подрачното училиште „Никола Карев“ во селото Тркање, каде со физичко присуство се учениците од одделенска настава.

Илијев истакна дека во сите училишта во Кочани се обезбедени потребните услови за реализација на наставата и дека таа секаде е започната, на начин определен од Министерството за образование и наука, според моделот од првото полугодие, што е во интерес и на наставниците и на учениците за зачувување на јавното здравје.

DSC_3026

Во училиштето во Тркање неодамна заврши подновувањето на подот во сите училници и обновувањето на реквизитите од училишниот двор. Претходно беше извршена замена на прозорците и печките за огрев, а реновирано, оградено и подготвено за употреба е и повеќенаменското игралиште коешто се наоѓа во школскиот двор.

DSC_3034

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари