Вчера (Понеделник) беше одржана кратка работна средба помеѓу претставници на Извидничкиот Одред „Ластовица“ од Кочани и Одборот за здрав живот во Кочани.

На средбата беше дискутирано за повеќе горливи теми кои го намалуваат квалитетот на условите за живот во Кочани. Оттука се наметна и фактот дека и двата субјекти имаат ист делокруг на работа, а тоа е заштита на животната средина и едукација на населението со што еколошката свест би се кренала на повисоко ниво.

IMG_20210208_124007

Како резултат на заклучоците беше потпишан и меморандум за соработка, со што кочанските извидници се приклучуваат кон останатите здруженија на граѓани кои се дел од овој Одбор.

Истовремено, беа разгледани некои можности како би можело да се омасови иницијативата со што би се зголемила и ефикасноста од активностите.

IMG_20210208_123613IMG_20210205_175450

Инаку, пред само три дена ИО„Ластовица“ од Кочани имаше работна средба и со Еколошкото друштво „Бадаријана“ од Скопје. И со екологисите од Скопје беше постигнат ист договор за соработка на полето за заштита на животната средина.

IMG_20210208_124126

ИО  „Ластовица“ – Кочани

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари